Hyvinvointia luureissa -podcast

Auttaako lääkkeet laihtumaan ja onko niiden avulla turvallista pudottaa painoa?

Lääketiede painonhallinnassa!

Painonhallintalääkäri André Heikius kertoo tässä podcastissa kuinka uudet laihdutuslääkkeet ovat mullistanet painonhallinnan. Kenelle lääkkeet sopivat ja miten suuri vaikutus niillä on elämäntapamuutokseen.

Hyvinvointia luureissa -podcastit tuovat terveyden ja hyvinvoinnin ammattilaiset sinun luureihisi.

Auttaako lääkkeet laihtumaan ja onko niiden avulla turvallista pudottaa painoa? -podcast:

Auttaako lääkkeet laihtumaan ja onko niiden avulla turvallista pudottaa painoa?

Painonhallintalääkäri André Heikius kertoo kuinka uudet laihdutuslääkkeet ovat mullistanet painonhallinnan. Kenelle lääkkeet sopivat ja miten suuri vaikutus niillä on elämäntapamuutokseen.

Mistä syistä voi johtua laihdutuksessa epäonnistuminen?

Yleisesti voi sanoa epäonnistumisen olevan harvoin kiinni huonosta itsekurista. Viime vuosina ollaan opittu yhä enemmän painonhallinnasta ja tiede on osoittanut monta uutta asiaa, esimerkiksi liittyen laihdutuskierteestä irtaantumiseen. Laihdutuskierre onkin usein itse asiassa osa ongelmaa. Laihdutuksessa ollaan silloin oikeilla jäljillä, kun löydetään pysyviä muutoksia ja uusia toimintatapoja. Täytyy myös muistaa, että lihavuus ja ylipaino ovat yksilöllisiä asioita.

Laihdutuksen taustalla olevat haasteet tulisi ymmärtää. Henkilö voi esimerkiksi tietää, mitä muutoksia laihduttaminen vaatisi, mutta jos arki on liian stressaavaa ja yöunet lyhyitä, muutoksia voi olla miltei mahdotonta tehdä ja ne voivat tuntua haastavilta. Tällöin täytyisi pureutua ensin arjen haasteisiin.

Painonpudotuslääkkeet

Lihavuuden ja ylipainon lääkehoito on kehittynyt paljon viime vuosien aikana. Tällä hetkellä on useampia lääkehoitovaihtoehtoja ylipainoon ja lihavuuteen, ja niillä onkin iso merkitys nyt ja lähitulevaisuudessa. Edelleen keskiössä on elintapamuutos ja henkilön täytyy pystyä vaikuttamaan ravitsemukseen, jaksamiseen, liikuntaan ja terveyteen omilla valinnoillaan. Tutkimuksista tiedetään, että tämä ei aina kuitenkaan riitä ja painonpudotus saattaa jäädä vähäiseksi, jotta saavutettaisiin terveyshyötyjä. Tässä kohtaa lääkkeet astuvat kuvaan. Lääkkeiden tehtävänä, perustuen lääketieteeseen on tukea ihmistä painonpudotuksessa.

Sopivatko lääkkeet kaikille? Miten lääkkeet vaikuttavat?

Täytyy muistaa, että myös painonpudotuslääkkeet ovat lääkkeitä ja kaikilla lääkkeillä on haittavaikutuksensa. Kaikilla markkinoilla olevilla lääkkeillä on omat piirteensä ja niillä voi olla erilaisia haittavaikutuksia. Oireet voivat myös vähentyä, kun keho on tottunut lääkkeeseen. Haittavaikutuksena voi olla lääkkeestä riippuen esimerkiksi närästystä ja suolistoalueen erilaisia vaivoja. On tärkeää valita painonhallintaan erikoistunut lääkäri painonpudotuksen tueksi, koska silloin mahdolliset lääkemuutokset voidaan tehdä.

Useampien lääkkeiden tehtävänä on vähentää nälkää ja lisätä kylläisyyttä. Tämän seurauksena ihmisen on usein helpompi tehdä päätöksiä koskien omaa ruokavaliotaan. Myöskään nälkää vastaan ei tarvitse enää samalla tavalla kamppailla arjessa.

Tutkimukset ovat osoittaneet painonpudotuksen tapahtuneen tätä kautta. Kun pyritään järkevään ruokavalioon, liikunnan lisäämiseen itselle mieluisalla tavalla ja parannetaan esimerkiksi yöunien laatua ja määrää. Tällöin lääkehoito toimii hyvänä tukena painonhallinnassa. Painonpudotus voi olla myös helpompaa lääkkeen tuen ansiosta, jota pidetään tärkeänä asiana.

Ketkä voivat saada lääkkeet painonhallinnan tueksi?

Ihmisellä tulee olla BMI eli painoindeksi yli 30 tai BMI yli 27, jos siihen liittyy jokin sairaus, joka liittyy tai pahentuu lihavuuden myötä. Näitä sairauksia voivat olla esimerkiksi astma, nivelrikko, korkea verenpaine tai 2 tyypin diabetes. On tärkeää muistaa, että kyseessä on aina yksilöllinen arvio ja henkilö yhdessä oman lääkärinsä kanssa miettii mahdollisen lääkkeen soveltuvuutta.Vihdoinkin painonpudotusohjelma, jossa laihdut ilman rajoituksia ja diettejä!

Suomen ensimmäinen painonpudotusohjelma, jossa lääketiede on laihdutuksen apuna. Ohjelma on saavuttanut lyhyessä ajassa suuren suosion, eikä ihme! Sillä pilottiryhmän jäsenet kokivat ryhmän auttaneen heitä erityisesti siinä, miten he ajattelevat nykyään painonhallinnasta ja painonpudotus tuloksia unohtamatta.

Lue lisää ja lähde mukaan >>