Hyvinvointia luureissa - podcast

Laiskat lantionpohjalihakset
​​​​​​​​​​​​​​
Ovatko lantionpohjalihaksesi laiskassa vai tiukassa kunnossa? Mistä sen tietää?
​​​​​​​Podcast vieraana Sofia Lahtinen

Hyvinvointiklinikan podcastissa vieraana Sofia Lahtinen


Ovatko lantionpohjalihaksesi laiskistuneet vai ovatko ne tiukassa kunnossa? Mistä sen tietää? Lantionpohjan fysioterapeutti Sofia Lahtinen Äitiysliikunta-Akatemialta avaa meille podcastissa lantionpohjan salaisuuksia.

Sofia toimii Äitiysliikunta-Akatemian pääkouluttajana ja tekee fysioterapeutin töitä naisten ja erityisesti lantionpohjan parissa. Äitiysliikunta-Akatemia on tuottanut Hyvinvointiklinikalle Voimaa lantionpohjaan -ohjelman, joka auttaa tunnistamaan lantionpohjalihakset ja opettaa harjoittamaan niitä oikein.

Kuuntele spotify

Hyvinvointiklinikan asiantuntijat ja fysioterapeutit Sofia Lahtinen ja Maija Kiljunen. Maijan käsi Sofian olkapäällä, katsovat kameraan hymyillen.

Sofia Lahtinen & Maija Kiljunen

Kuuntele podcast tästä>>

Hyvinvointiklinikan haastattelussa äitiys- ja lantionpohjan fysioterapeutti Sofia Lahtinen. Sofia toimii Äitiysliikunta-Akatemian pääkouluttajana ja tekee fysioterapeutin töitä naisten ja erityisesti lantionpohjan parissa.

Lantionpohjan toiminnan havainnointi ja harjoittelu

Jokainen voi havainnoida ja tutkia itse oman lantionpohjansa toimintaa. Lantionpohjan toimintaan kannattaa tutustua myös ennaltaehkäisevästi, vaikka mitään ongelmia ei olisikaan vielä esiintynyt.

Lantionpohjan lihaksia tulisi treenata monipuolisesti. Osalla se voi tarkoittaa erilaisia vahvistavia harjoitteita, osalla huoltavia harjoitteita ja osalla vaikkapa hengitysharjoituksia.

Lantionpohjan harjoitteet riippuvat paljon henkilön omasta tarpeesta, kuten muussakin harjoittelussa. Monesti puhutaan vain lantionpohjan lihasten vahvistamisesta, mutta yhtä tärkeässä osassa vahvaa lantionpohjaa ovat myös huoltavat ja lihaksia rentouttavat harjoitteet. Vahvaa ja toimivaa lantionpohjaa pystytään tietoisesti supistamaan, mutta myös rentouttamaan.

Lantionpohja ja hengittäminen

Lantionpohja on vahvassa yhteydessä keskivartaloon ja hengittämiseen. Jos esimerkiksi jatkuvasti vedetään vatsaa sisään, hengitys ja pallealihas eivät pääse toimimaan optimaalisesti ja vatsalihakset ovat jatkuvassa jännityksessä. Tämän seurauksena lantionpohja ei pääse toimimaan tarkoitetulla tavalla. Vastaavasti, kun keskivartalo on rentona ja hengitys kulkee optimaalisesti, lantionpohja pääsee toimimaan hyvin.

Voimaa lantionpohjaan- ohjelma

Voimaa lantionpohjaan- ohjelma on kehitetty auttamaan tunnistamaan ja löytämään lantionpohjanlihakset, sekä harjoittamaan lihaksia niin, että harjoitusten kautta saadaan tietoa lantionpohjan lihasten kunnosta. Ohjelmasta saat hyviä harjoituksia niin lantionpohjan vahvistamiseen, kuin rentouttamiseen. Ohjelmaa suositellaan kaikille naisille iästä riippumatta.

Tunnista, vahvista ja rentouta

Voimaa lantionpohjaan -ohjelma opettaa sinut tunnistamaan lantionpohjalihasten tämän hetkisen kunnon - ja vahvistamaan sekä rentouttamaan niitä uusilla ja mielenkiintoisilla metodeilla.

Lue lisää ohjelmasta >>