Hyvinvointia luureissa -podcast

"Paranna suorituskykyä, nauti treenistä ja palaudu paremmin hengityksen avulla!"

​​​​​​​Podcast vieraana Aulis Kärkkäinen

Paranna suorituskykyä, nauti treenistä ja palaudu paremmin hengityksen avulla!

Tiesitkö, että hengityslihaksia voi vahvistaa säännöllisellä harjoittelulla? Kuuntele podcastista, kuinka hengityksen avulla voidaan parantaa suorituskykyä - ja mitä hyötyjä oikeanlaisesta hengitystekniikasta on. Hyvinvointiklinikan haastattelussa hengitystutkija, keksijä ja yrittäjä Aulis Kärkkäinen Wellolta.


Hyvinvointiklinikan haastattelussa hengitystutkija, keksijä ja yrittäjä Aulis Kärkkäinen Wellolta.


Miten olet aikoinaan innostunut tutkimaan hengitystä?​​​​​​​

Kiinnostus hengityksen tutkimiseen on lähtenyt omasta tarpeesta, hengitysoireita on ollut aina pienestä lapsesta lähtien aikuisuuteen asti. 2000 luvun alkuvuosina perinteiset lääketieteen hoitomenetelmät oli jo kokeiltu ja Aulis alkoi tutkimaan keinoja, jotka voisivat helpottaa hengitystieoireita. Palapelin palaset loksahtivat kohdalleen, jonka seurauksena syntyi lopulta Wello- laite.


Suorituskyky ja palautuminen

Peruslähtökohtana oikeanlainen hengitys edesauttaa hyvien tuloksien syntymistä fyysistä rasitusta vaativissa tehtävissä ja hengittämisellä on merkittävä rooli fyysisessä suorituksessa. Hengityslihaksia voidaan samaan tapaan harjoittaa, kun kehon muitakin lihaksia. Ennen fyysistä suoritusta kehon lihakset tulisi valmistaa suoritukseen avaamalla hengitys ja valmistamalla hengityselimistö tulevaan suoritukseen. Fyysisen suorituksen jälkeen rauhoittava hengitysharjoitus edesauttaa kehon palautumista.


Hengityslihasten vahvistaminen

Hengityslihaksia voidaan vahvistaa hengittämällä vastusta vasten. Wellon avulla voidaan hengittää sisään- ja ulos vastusta vasten, jolloin kaulan lihaksista aina lantionpohjaan saakka kaikki lihakset tekevät vuorollaan töitä. Hengityslihaksia treenaamalla harjoitetaan samalla myös koko keskivartalon lihaksistoa. Sellainen henkilö, joka ei pysty harjoittamaan lihaksia liikunnan kautta hyötyy myös Wello- harjoittelusta ja harjoitteita voidaan tehdä esimerkiksi istualtaan.

Wellosta on hyötyä myös esimerkiksi flunssan hoidossa. Virukset eivät viihdy lämpimässä, jolloin wellon lämmin höyry edesauttaa paranemista. Huoneilma usein on kuivaa ja Wellon avulla voidaan kosteuttaa limakalvoja, joka edesauttaa terveenä pysymistä, kun virukset eivät läpäise yhtä helposti terveitä ja ehjiä limakalvoja.

Elinvoimaa hengityksestä-ohjelma

Eroon hengitystieoireista hengitysohjelman avulla

Hengitysharjoittelu vaikutta limakalvojen terveyteen. Limakalvojen kunnon parantuessa ikävät hengitystieoireet, kuten nuha, yskä, äänen käheys, limaisuus sekä kuorsaaminen vähenevät. Hengitysharjoittelu tarjoaa merkittäviä terveyshyötyjä niin keholle kuin mielellekin.

Jo muutaman minuutin harjoittelulla tuloksia

Parasta harjoittelussa on se, että jo muutaman minuutin hengitysharjoittelu saa muutosta aikaan! Harjoittelulla vahvistamme hengityslihaksiamme ja parannamme limakalvojen kuntoa. Näin ollen jaksaminen arjessa paranee ja kehon oman puolustusmekanismi ja vastustuskyky paranevat - todennäköisyys sairastua flunssaan siis vähenee!

Ohjelman avulla:

  • Parannat luontaista vastustuskykyäsi
  • Tehostat hengitystäsi ja pääset eroon ikävistä hengitystieoireista
  • Nukut ja palaudut paremmin
  • Parannat arjessa jaksamistasi sekä suorituskykyäsi

Elinvoimaa hengityksestä

​​​​​​​Tehosta hengitystä ja voi paremmin

Lue lisää

Hengitä paremmin - voi paremmin!

WellO2 on Suomessa kehitetty ainutlaatuinen lääkkeetön hengityshyvinvointilaite, joka hyödyntää Nordic Breathing-metodia. Metodissa yhdistyy höyryhengitys sekä hengityslihasten vastusharjoittelu. Se tukee yleistä hyvinvointia vahvistamalla hengityslihaksia ja puhdistamalla keuhkoja sekä limakalvoja.

WellO2 on suunniteltu helpottamaan hengitystäsi ja parantamaan jokapäiväistä hyvinvointiasi. WellO2:n ovat kehittäneet terveydenhuollon, hyvinvoinnin ja teknologian asiantuntijat. Innovatiivinen ratkaisu yhdistää uusimman tieteellisen tutkimuksen ja tekniset innovaatiot, monipuoliseksi lääkkeettömäksi hengitysterveyden hoidon ja ylläpidon välineeksi. Sitä käyttää yli 100 000 ihmistä ympäri maailman!

Maailman ensimmäiseltä hengitystietouteen liittyvältä mediasivustolta löydät lisää infoa: www.nordicbreathing.com​​​​​​​