Hyvinvointia luureissa -podcast

"Hengitä helpommin ja voi paremmin!"

​​​​​​​Podcast vieraana hengitysasiantuntija, sairaanhoitaja Katri Lindberg

Paranna suorituskykyä, nauti treenistä ja palaudu paremmin hengityksen avulla!

Tiedätkö mikä on oikea tapa hengittää ja miten voit parantaa hyvinvointiasi hengityksen avulla? Kuuntele niin saat vinkit heti käyttöösi!


Hyvinvointia luureissa podcast vieraana sairaanhoitaja hengityksen asiantuntija Katri Lindberg Wellolta.


Hengitä helpommin - voi paremmin! Haastattelussa sairaanhoitaja ja hengityksen asiantuntija Katri Lindberg Wellolta.

Harvemmin hengitykseen tulee kiinnitettyä erityistä huomiota. Hengitys on kuitenkin kokonaisvaltaista ja vaikuttaa moneen asiaan, esimerkiksi sairaus tai stressi usein näkyy hengityksessä jopa ennen, kuin henkilö on itse rekisteröinyt asian. Esimerkiksi stressin vuoksi hengitystapa saattaa olla pinnallinen. Omaa hengitystä kannattaa havainnoida, esimerkiksi kiinnittämällä huomiota; Mitkä kehon osat liikkuvat hengittäessä? Mitä kautta ilma kulkee hengityselimistöön?

Hengitystapaa voidaan käyttää rauhoittumisen välineenä, mutta hengitys voi myös vaikeuttaa palautumista ja aiheuttaa uniongelmia sen ollessa pinnallista ja kiihtynyttä.

Millainen on oikeanlainen hengitystekniikka?

Ensimmäiseksi pitäisi kiinnittää huomiota siihen, mitä kautta ilma kulkee hengityselimistöön. Nenän tehtävänä on kosteuttaa limakalvoja ja poistaa epäpuhtauksia, joten nenän kautta hengittämiseen tulisi kiinnittää huomiota. Hengityksen rytmiin tulisi myös kiinnittää huomiota ja sen tulisi olla rauhallista ja syvää.

Suun kautta hengittäminen saattaa olla totuttu tapa tai johtua esimerkiksi leuan alueen lihasten heikkoudesta. Suun kautta hengittäminen kuivattaa limakalvoja, jonka seurauksena voi esiintyä muun muassa tukkoisuutta tai äänen tuoton vaikeuksia.

Suorituskyky ja hengitys

Aerobinen liikunta vahvistaa osaltaan hengityslihaksia, mutta hengityslihaksia voidaan harjoittaa myös erikseen. Suorituskyvyn näkökulmasta hengityslihakset ovat tärkeässä roolissa. Hengityksellä voidaan paljon vaikuttaa esimerkiksi siihen, kuinka nopeasti hengästytään fyysistä suoritusta tehdessä tai kuinka nopeasti lihaksiin alkaa muodostua maitohappoa.

Hengityslihaksia voidaan treenata kohdennetusti. Wello2- laitteen voidaan ajatella olevan kuntosalilaite hengityslihaksille. Wellon avulla voidaan lämmittää hengityslihaksia ennen suoritusta ja myös vahvistaa niitä.

Ennen fyysistä suoritusta Welloa voidaan käyttää ennen suoritusta hengityslihasten lämmittelynä. Hapenottokyky on tehokkaampi ja liikkuminen voi tuntua helpommalta lämmittelyn jälkeen.

Mitä hyötyä on hengitysharjoittelusta?

Wello- laitteella harjoiteltaessa hengitetään vastusta vasten, joka niin sanotusti pakottaa rauhalliseen ja syvään hengitykseen, joka puolestaan edesauttaa kehon rauhoittamista ja palautumista. Syvään ja rauhallisesti hengittäessä hengityslihakset tekevät töitä ja näin pääsevät vahvistumaan. Wello- laitteella harjoiteltaessa lämmintä höytyä hengitetään hengitysteihin, joka parantaa limakalvojen terveyttä ja kosteuttaa niitä. Kosteat ja terveet limakalvot suojaavat esimerkiksi taudinaiheuttajilta, koska virusten on vaikeampi läpäistä limakalvoja.

Elinvoimaa hengityksestä-ohjelma

Eroon hengitystieoireista hengitysohjelman avulla

Hengitysharjoittelu vaikutta limakalvojen terveyteen. Limakalvojen kunnon parantuessa ikävät hengitystieoireet, kuten nuha, yskä, äänen käheys, limaisuus sekä kuorsaaminen vähenevät. Hengitysharjoittelu tarjoaa merkittäviä terveyshyötyjä niin keholle kuin mielellekin.

Jo muutaman minuutin harjoittelulla tuloksia

Parasta harjoittelussa on se, että jo muutaman minuutin hengitysharjoittelu saa muutosta aikaan! Harjoittelulla vahvistamme hengityslihaksiamme ja parannamme limakalvojen kuntoa. Näin ollen jaksaminen arjessa paranee ja kehon oman puolustusmekanismi ja vastustuskyky paranevat - todennäköisyys sairastua flunssaan siis vähenee!

Ohjelman avulla:

  • Parannat luontaista vastustuskykyäsi
  • Tehostat hengitystäsi ja pääset eroon ikävistä hengitystieoireista
  • Nukut ja palaudut paremmin
  • Parannat arjessa jaksamistasi sekä suorituskykyäsi

Elinvoimaa hengityksestä

​​​​​​​Tehosta hengitystä ja voi paremmin

Lue lisää

Wello2 on kuin kuntosalilaite keuhkoille!

WellO2 on Suomessa kehitetty ainutlaatuinen lääkkeetön hengityshyvinvointilaite, joka hyödyntää Nordic Breathing-metodia. Metodissa yhdistyy höyryhengitys sekä hengityslihasten vastusharjoittelu. Se tukee yleistä hyvinvointia vahvistamalla hengityslihaksia ja puhdistamalla keuhkoja sekä limakalvoja.

WellO2 on suunniteltu helpottamaan hengitystäsi ja parantamaan jokapäiväistä hyvinvointiasi. WellO2:n ovat kehittäneet terveydenhuollon, hyvinvoinnin ja teknologian asiantuntijat. Innovatiivinen ratkaisu yhdistää uusimman tieteellisen tutkimuksen ja tekniset innovaatiot, monipuoliseksi lääkkeettömäksi hengitysterveyden hoidon ja ylläpidon välineeksi. Sitä käyttää yli 100 000 ihmistä ympäri maailman!

Maailman ensimmäiseltä hengitystietouteen liittyvältä mediasivustolta löydät lisää infoa: www.nordicbreathing.com​​​​​​​​​​​​​​